Wat wij voor u kunnen doen

Advies & Advocaten, dat is Bureau LEX. Het liefst adviseren wij. Het juiste advies voorkomt gedoe later. Wij trekken graag samen op met de ondernemer. Staan klaar als het nodig is en weten wanneer het genoeg is. Eerlijke adviezen brengen een vertrouwensrelatie mee waar zowel u als Bureau LEX graag op bouwt. Heeft Bureau LEX een keer niet de know how die gevraagd is, dan zetten wij voor u graag ons brede netwerk in.

Volstaat een advies niet langer en is de nood aan de man? De mensen van Bureau LEX schuwen een stevig gesprek binnen of buiten de rechtbank niet. Ook in die situatie zegt Bureau LEX waar het op staat en gaan wij samen met u op het doel af.

Waar kunt u Bureau LEX voor benaderen?

Als ondernemer bent u sowieso aan het juiste adres. De medewerkers beschikken over die juridische en praktische kennis waar u als ondernemer behoefte aan heeft.

Bent u particulier? Ook dan kan Bureau LEX u helpen. Heeft u bijvoorbeeld een geschil met uw werkgever, uw (ver)huurder of over een contract? Bureau LEX wijst u de weg.

Onze diensten

De medewerkers van Bureau LEX blinken uit in het vennootschaps- en ondernemingsrecht. Wij begeleiden de koop en verkoop van ondernemingen en het opstellen van de nodige documenten voor uw onderneming. Denk daarbij aan aandeelhoudersovereenkomsten of andere samenwerkingsafspraken.

Daarnaast adviseert Bureau LEX ondernemers bij het besturen van de onderneming en al hetgeen daarbij komt kijken. Ook in het geval van geschillen tussen bestuurders / aandeelhouders kunt u Bureau LEX benaderen. Bureau LEX treedt ook regelmatig op als bemiddelaar bij dit soort geschillen. De oplossing zit vaak niet in eindeloze procedures.

Als ondernemer moet u kunnen vertrouwen op het papierwerk. Bureau LEX neemt u deze zorg uit handen. Wij stellen voor u allerlei soorten overeenkomsten op. U kunt daarbij denken aan:

 • Algemene voorwaarden
 • Handelsovereenkomsten
 • Agentuurovereenkomsten
 • Geheimhoudingsovereenkomsten
 • Licentieovereenkomsten
 • Bemiddelingsovereenkomsten
 • Aanneemovereenkomsten
 • Franchiseovereenkomsten
 • Arbeidsovereenkomsten
 • Vaststellingsovereenkomsten

Natuurlijk adviseert Bureau LEX u ook over deze overeenkomsten.

Onze medewerkers staan zowel werkgevers als werknemers bij op het gebied van arbeidsrecht.

Werkgevers weten de weg te vinden om samen met Bureau LEX te zorgen voor een goede vastlegging van de arbeidsvoorwaarden. Evenals aanvullende stukken zoals de arbeidsovereenkomsten en een personeelshandboek. Een niet functionerende of arbeidsongeschikte medewerker vraagt een zorgvuldige aanpak. Bureau LEX adviseert u wat u in deze situaties wel en juist niet moet doen.

Ook de consequenties bij bijvoorbeeld een overname van de onderneming, een reorganisatie of een faillissement zijn ons bekend. Bureau LEX is als geen ander in staat te begrijpen wat de werkgever wenst en – misschien wel belangrijker – niet wenst.

Daarnaast voorziet Bureau LEX werknemers van advies indien zij te maken hebben met een conflict op de werkvloer of een beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Bureau LEX voert tevens onderhandelingen over de beëindigingsvoorwaarden.

Bent u als werknemer op staande voet ontslagen? Ook in die situatie staat Bureau LEX u bij en deinst niet terug voor een procedure.

Wij adviseren en procederen ook op het gebied van het huurrecht. Zowel verhuurders als huurders kunnen bij Bureau LEX aankloppen voor juridische bijstand over alle aspecten van verhuur en huur.

Onderwerpen waar u als verhuurder en huurder aan kunt denken zijn:

 • Tijdelijke verhuur
 • Opstellen, aanpassen, beoordelen en verlengen van huurovereenkomsten
 • Beëindigen(opzeggen/ontbinden) van huurovereenkomsten
 • Ontruiming
 • Gebreken
 • Huurprijswijziging

Bureau LEX is een advocatenkantoor. Dat betekent dat wij ook procederen over alle onderwerpen waar wij deskundig in zijn.

In het geval van een geschil, zal Bureau LEX u eerst voorzien van een goed advies en zo nodig uw geschil voorleggen aan de daarvoor bevoegde rechter.

Bureau LEX schuwt een confrontatie niet. Wilt u eerst zeker weten of uw “wederpartij” wel verhaal biedt of wilt u een bepaalde zaak veilig stellen? Bureau LEX is expert op het gebied van beslaglegging.

Op zoek naar een aanpakker van Bureau LEX?

Bel, mail of WhatsApp. Een kennismakingsgesprek met zicht op de prachtige stad Eindhoven of bij u op locatie zal u overtuigen. Samen bespreken we de mogelijkheden en maken we duidelijke afspraken.