Bureau LEX op Workation naar Mallorca

Bureau LEX advies & advocaten

A blog post example

Bureau LEX op workation, is dat niet alleen voor digital nomads? Nee hoor. Je zou het misschien niet denken (of juist wel), maar ook wij zagen een workation wel zitten en kunnen ons werk prima uitvoeren in een zonnige omgeving! En mocht je nou denken, een “workation”, wat is dat eigenlijk? Om het kort samen te vatten: werken in een vakantieomgeving. Work + vacation = workation. Overdag werken zoals ’thuis’ op kantoor, ‘s avonds aan het strand met een biertje in de hand!

 

Bij Bureau LEX doen we alles net iets anders, een advocatenkantoor op workation is voor ons dus zeker niet te gek. Naast dat dit een ontzettend leuke manier is om te ontdekken of remote werken wat voor jou (en je bedrijf) is, is dit ook een mooie gelegenheid voor teambuilding. Wij gingen met team LEX naar Mallorca!

 

Foto's Mallorca workation Bureau LEX

 

Maandag

Maandagochtend was het zo ver, de vlucht van Eindhoven naar Mallorca. Toch nog een opgave om met de gehele groep van A naar B te komen. Daarnaast voelt het wat onwennig; op ‘vakantie’ met je werkspullen en laptop!

Na een vlucht van slechts 2 uurtjes landden we dan (onder luid geklap van Ivo) op Mallorca. Eenmaal aangekomen op het vliegveld liepen we naar het autoverhuurbedrijf om de sleutels op te halen van de twee huurauto’s. De in-ontvangstname nam iets meer tijd in beslag dan verwacht: een lange rij wachtenden voor ons i.c.m. het Spaanse werktempo wat toch nét wat anders is dan wij hier in Nederland gewend zijn. Maar flexibel als we zijn passen we ons graag aan.

 

Vamos! Onderweg naar de villa (vlakbij Alcúdia) wat boodschappen gedaan voor het avondeten en het ontbijt voor de volgende ochtend. Eenmaal uitgepakt bleek het al 16:00 uur te zijn. De ontvangen e-mailberichten werden gelezen en beantwoord. Daarna hebben we geproost op een bijzondere, leerzame en ontspannen werkweek.

 

Dinsdag

Na het ontbijt (en voor een enkeling al een duik in het zwembad) werden de pc’s opgestart. Het belang van onze cliënten staat voorop en het werk moet worden gedaan (de work in workation). De eerste volledige werkdag op Mallorca bevalt goed, ondanks de afstand merken we dat alles soepel verloopt. Om de dag af te sluiten zijn we naar een prachtige baai gereden en hebben we een duik genomen in de zee. Eenmaal terug bij de villa hebben we onder het genot van een drankje en een goed gevulde borrelplank de avond ingeluid. Goede gesprekken gevoerd en persoonlijke verhalen gedeeld.

Foto's Mallorca workation Bureau LEX 2

 

Woensdag

De woensdag begon zoals de dinsdag. Na het werk was het tijd voor ontspanning. Een van de doelen van deze workation is teambuilding. Met behulp van een kaartspel met vragen en opdrachten werden wij uitgedaagd openhartig te zijn, elkaar beter te leren kennen om zo onze band te versterken. Dit zorgde voor serieuze overdenkingen en mooie gesprekken. Maar bovenal voor veel plezier met elkaar.

Aan het einde van de middag zijn we naar Alcúdia gewandeld. Daar hebben we genoten van een heerlijk diner.

 

Donderdag

Deze dag hadden we helaas geen tijd voor werk. Althans de pc’s werden niet opengeklapt. Telefoontjes werden uiteraard gewoon beantwoord en de e-mail werd regelmatig gecheckt op de mobiele telefoon. 

Vandaag gingen we aan boord van een zeilboot om de kustlijn van Mallorca te bezichtigen. Kapitein Miguel liet ons prachtige plekken zien, waar we konden snorkelen en zwemmen. Op de terugreis naar de haven werden de zeilen gehesen en mochten we zelf het zeilen ervaren. 

De avond hebben we afgesloten met heerlijk diner.

 

Of de workation is bevallen? Zeer zeker! We raden het iedereen aan en zijn stiekem al aan het fantaseren over de volgende bestemming.

Kunnen wij je juridische hulp bieden (vanuit een zonnig oord óf gewoon vanuit ons ‘thuis’ Eindhoven)? Neem contact op!