LEX legt uit.. Ondernemingsrecht

Bureau LEX advies & advocaten

A blog post example

Een van de rechtsgebieden waar Bureau LEX jou mee kan helpen is ondernemingsrecht. Wat houdt ondernemingsrecht in en waar kunnen wij jou in bijstaan? Lees het in deze blog.

 

Wat is ondernemingsrecht?

Ondernemingsrecht, het rechtsgebied dat alle juridische aspecten omvat waar een onderneming mee te maken kan hebben. Ondernemingsrecht is voornamelijk van toepassing voor rechtspersonen en regelt de structuur van de organisatie en taken en aansprakelijkheid van de personen die betrokken zijn bij de onderneming of organisatie.

 

Wat valt onder ondernemingsrecht?

Onder dit rechtsgebied vallen tal van uiteenlopende onderwerpen. Zoals je wellicht weet, komen er veel verschillende dingen kijken bij het opzetten, besturen of verkopen van een onderneming. Het oprichten van een onderneming is niet zomaar gedaan, zo moet je de juiste rechtsvorm kiezen voor jouw organisatie en komt er wellicht meer bij kijken dan je denkt. Denk bijvoorbeeld aan de financiering van je onderneming en de aansprakelijkheid die daarbij komt kijken. Eenmaal opgericht kun je te maken hebben met franchises, faillissement, fusies, overnames, aansprakelijkheid en verschillende overeenkomsten.

 

Wat kan Bureau LEX voor jou betekenen?

Bureau LEX is gespecialiseerd in ondernemingsrecht. Als ondernemer is jouw case dus in goede handen bij ons. Een onderneming kan om uiteenlopende redenen te maken krijgen met het ondernemingsrecht. Een paar voorbeelden hiervan zijn: het fuseren van ondernemingen, de overname van een onderneming, een geschil tussen aandeelhouders, aansprakelijkstellingen en een faillissement. En nog vele andere onderwerpen passeren bij ons de revue. Ook het papierwerk wat hierbij komt kijken, nemen wij graag uit handen. Bijvoorbeeld het opstellen van contracten en aandeelhoudersovereenkomsten.

 

Advies & advocaten

Adviseren staat bij ons over het algemeen voorop, want een goed advies voorkomt latere zorgen. Wij laten ons door jou als ondernemer meenemen in het proces om je zo goed mogelijk en eerlijk te adviseren. Op die manier staan we aan je zijde en adviseren wij je bij het besturen van de onderneming en alle aspecten die daarbij komen kijken.

Bemiddeling

In een onderneming werk je vaak met verschillende partijen, partners, bestuurders en aandeelhouders. Het is dan ook niet vreemd dat er in een organisatie geschillen kunnen ontstaan. Het komt regelmatig voor dat wij als bemiddelaar optreden om met volledige kennis van zaken tot een oplossing of overeenkomst te komen binnen het geschil. In veel gevallen is het niet nodig om eindeloos te procederen en kunnen we op deze vertrouwelijke manier tot een oplossing komen.

Papierwerk

Het papierwerk dat gepaard gaat met verschillende activiteiten binnen en buiten een onderneming kan als zeer intens worden ervaren, zowel in hoeveelheid als in complexiteit. Door ervoor te zorgen dat de benodigde documenten correct zijn en geen clausules ontbreken, bespaar je een hoop tijd en voorkom je fouten. Wij nemen deze zorgen graag weg.

 

Of je nou een startende of doorgewinterde ondernemer bent, wij nemen het juridische werk voor jou uit handen. Zo kun jij je focussen op andere belangrijke zaken binnen jouw onderneming!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op om te sparren met een van onze gespecialiseerde advocaten.